FORGOT YOUR DETAILS?

Inlocuire Ambreiaj

   Executam interventii/ inlocuiri ansamblu ambreiaj

                                        reparatie ambreiaj

Ambreiajul, ca orice alta componenta a masinii tale, se degradeaza in timp.

Rata la care acest lucru se intampla depinde de mai multi factori cum ar fi stilul de condus si calitatea drumului pe care ruleaza automobilul.Durata de viata a unui ambreiaj depinde de calitatea pieselor si stilul de conducere.

Este foarte important sa nu atingeti pedala de ambreiaj decat atunci cand schimbati treapta de viteze, sa nu accelerati foarte tare motorul la plecarea de pe loc.

Defectiuni ale ambreiajului

Ca orice alta componenta a autovehiculelor, ambreiajul este una din cele care cu siguranta de defecteaza in timp.

1. Patinarea ambreiajului. Simptomele patinarii ambreiajului sunt turarea excesiva a motorului in timpul accelerarii cand pedala de ambreiaj este lasata libera (ambreiaj cuplat), dar si timpul mare de care are nevoie autovehiculul pentru a isi mari viteza. Patinarea poate aparea datorita uleiurilor ajunse pe ferodourile discului de ambreiaj (cazuri foarte rare), uzurii mari a ferodourilor, cursei prea mici sau inexistente a pedalei de ambreiaj sau ruperea arcurilor de presiune.

2. Ambreiajul nu cupleaza. In cazul in care ambreiajul nu cupleaza, se aud zgomote de pinioane in cutia de viteze, iar schimbarea vitezelor nu poate fi efectuata. Principalele cauze sunt deformarea discului de ambreiaj, ruperea cablului care actioneaza ambreiajul si chiar ruperea parghiilor de debreiere.

3. Ambreiajul cupleaza dar in socuri. Aceasta defectiune este rezultatul spargerii sau fisurarii discului de ambreiaj.

Este contraindicat sa se conduca cu piciorul pe pedala de ambreiaj, acest obicei ducand la defectarea prematura a rulmentului de presiune si a discului soare, dar si la uzarea timpurie a ferodourilor de pe discul de ambreiaj.

Simptomul care ne indica ca ambreiajul are o problema este faptul ca acesta “patineaza”, adica turatia motorului creste dar viteza nu creste corespunzator sau creste cu intarzaiere si apare si un miros specific.

Ambreiajul, ca ansamblu, are trei componente: rulment de presiune, placa de presiune, disc. Recomandarea este ca, atunci cand este necesar, sa fie inlocuite toate componentele.

 

TOP